2012. január 1., vasárnap

Citromos lencseleves

Hozzávalók:
  • 30 dkg lencse
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 4 db babérlevél
  • 2 evőkanál olaj
  • 1/2 citrom héja
  • 1 mk mustár
  • 1 mk cukor
  • 2dl tejföl
  • só,
Elkészítése:


A lencsét átválogatás után beáztatjuk legalább 3 órára. A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük, hozzáadjuk, az alaphoz majd felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, ízlés szerint sózzuk. Mikor megpuhult a lencse, a tejfölből, mustárból, cukorból és reszelt citromhéjból „habarást” készítünk, ezzel beforraljuk a levest.
Tálalás:


Forrón, citrom karikával és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése