- 30 dkg lencse
- 1 db közepes vöröshagyma
- 4 db babérlevél
- 2 evőkanál olaj
- 1/2 citrom héja
- 1 mk mustár
- 1 mk cukor
- 2dl tejföl
- só,
A lencsét átválogatás után beáztatjuk legalább 3 órára. A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük, hozzáadjuk, az alaphoz majd felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, ízlés szerint sózzuk. Mikor megpuhult a lencse, a tejfölből, mustárból, cukorból és reszelt citromhéjból „habarást” készítünk, ezzel beforraljuk a levest.
Tálalás:Forrón, citrom karikával és tejföllel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése